Grisefortællinger

Grisefortællinger er historien om det gode griseliv og eventyr hvor grise spiller en væsentlig rolle. Else Marie kommer ud til jer i selskab med en eller to grise. Grisene er aktive medspillere i fortællingen. Fortællingens varighed er 20 til 45 minutter, alt efter hvilket publikum det er. Vi er tilstede 1 til 1,5 time så publikum har mulighed for, at nusse, sanse og være sammen med grisen. Vi fortæller for børn og barnlige sjæle på plejecentre, daginstitutioner, skoler, biblioteker, private arrangementer, kirkelige sammenkomster, forenings arrangementer, festivaler m.m

Flere af grisene i Griseriet er overbeviste om, at de i virkeligheden er forheksede prinser eller prinsesser og er derfor altid klar til at få et ægte prinsesse-kys.

Udtalelser vedrørende Grisefortællinger fra steder der har haft besøg af Else Marie og hendes grise: 

“Else Marie er rigtig god til at fange børnenes opmærksomhed med hendes sjove og gode Grisefortællinger. Else Marie er en nærværende historiefortæller og hendes fortællinger er altid i øjenhøjde. Hun har mange forskellige historier og hun er en levende og medrivende historiefortæller. Else Marie giver sig god tid til at snakke med børnene/publikum efter fortællingerne og børnene/publikum får lov til at kæle med grisen. Kort sagt :  Hun er bare rigtig god”

Laila pædagog i Børnehuset i Skalbjerg 

“Vi har haft besøg af Gitte gris og fabelagtigt dygtige Else Marie. Else Marie fortalte eventyr i både vuggestue og børnehave, som optakt til en 5 ugers periode med pædagogisk læreplansarbejde, hvor emnet var eventyr. Minigrisen Gitte var en aktiv del af fortællingerne og børnene var optaget af både historier og Gitte.”

Dorrit Arnecke leder af Børnehuset Agerholm

“På Ådalskolen er det en tilbagevendende begivenhed, at få besøg af Elsemarie med grisen. Det sker altid i den sammenhæng, hvor 0 klasse skal overnatte på Ådalskolen. Så glæder børnene sig til, at Elsemarie dukker op med sine grise. Det har været fortællingen om ulven og de 3 grise og en fortælling om en forvandlet prins. Rigtig gode fortællinger som bestemt lige netop passer til målgruppen- 0 klasse. Elsemarie får børnene inddraget i historien og de får samtidig en rigtig god oplevelse omkring lige netop det, at få besøg af en gris. Da den ene gris på sidste besøg kom til at tisse på gulvet vakte det stor jubel. Vi glæder os til endnu et besøg i år d.1 juni.”

Kirsten Post, Bh.klasseleder på Ådalskolen, Bellinge.

“På Nyborg Bibliotek havde vi i november og december 2017 besøg af Else Marie og hendes dejlige minigrise, som fx Bo og Ole samt Gitte Øffesen – Øffert. Else Marie har en nærmest familiær kærlighed til sine kæledyr, som smitter af på de som møder det. Vi havde arrangementer med vores lokale nisse, Posse, hvor Else-Marie fortalte om det at have grise, og hvordan de lever og bor hos hende. Vi havde også arrangementer med børnehaver og indskolingsklasser hvor Else-Marie fortalte griseeventyr, bl.a ”Pandekagekagen”.” Der er plads til at røre grisene, men også en respektfuld indgang til at have et levende dyr i hænderne. Det kan være en meget rørende for børn (og nogle voksne) at møde levende dyr så tæt på, når man fx bor i en by og kun ser hunde og katte i byen, men der er mulighed for en fin og autentisk formidling som bogen eller filmen kun kan vise på distancen. At stå og give flaske til en lille levende gris på 3 kg, er en stor oplevelse for mange børn og voksne. Else-Marie giver plads til børn og voksne på en for dyrene respektfuld måde, så man aldrig er i tvivl om at grisene har det godt og leger med.”

Torben Bråe Olesen, Børnebibliotekskonsulent Nyborg Bibliotek

 “Jeg har haft fornøjelsen af Else Marie og hendes ”Grisefortællinger” ved flere lejligheder. Som Børnekulturkonsulent ved Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne bookede jeg ”Grisefortællinger” til alle vore afdelinger ; Faaborg, Ringe, Årslev og Broby. I første omgang målrettet børnehaverne. Siden er det blevet til flere familierettede arrangementer, bl.a. ”Kulturfrikadellen”, hvor Else Marie fortalte til stor fryd for et bredt publikum. Else Marie er en dejlig varm og rolig fortæller, der er god til at tackle en stor flok meget begejstrede børn og deres forældre. Hun lader sig ikke forstyrre eller irritere af børn, der bare ikke kan holde sig i ro fordi grisen er så dejlig. Pædagogerfaringen lader sig ikke skjule! Grisefortællingerne går lige ind. Det er et hit når Else Marie sidder med grisen på skødet og folder sig ud. Og jo, -alle må kysse grisen og de gør det! Og grisen? Den har det godt! Else Marie kender sine grise og ved præcis hvad der gør den tryg og glad. Jeg kan kun anbefale et besøg af det usædvanlige makkerpar og deres dejlige ”griserier””

Pia Smidt Ringe Bibliotek